About me

Születtem: 1976, Szeged WIW userID=2326

twitter.com/ct

Nincs megjeleníthető elem

ct

blog-reader » blog-writer

Címkék

0wn3d (1) alinghi (3) állat (1) americas cup (3) analytics (1) apple (4) bill (1) bocs (1) bridge (1) brooklyn (1) bugatti (2) bulvár (2) dance (1) dead (1) design (1) die (1) drum (1) életmód (1) én (1) etnz (1) eurofighter (1) fiat500 (1) film (1) gates (1) indiana (1) iphone (4) iphonesimfree (1) iunlock (1) jones (1) kidz (1) kill (1) killers (1) kult (1) legal (1) leopard (1) live (1) madagascar (1) man (1) materazzi (1) média (1) megmondás (1) men (1) microsoft (1) milan (1) mozi (2) neverhood (1) new (1) noir (1) on (1) p2p (1) photoshop (1) ratatouille (1) ronaldo (1) rulez (1) shrek (1) simpsons (2) snoop (1) szárnypróba (1) team new zealand (2) top gear (3) torrent (1) touchpad (1) unlocked (1) valencia (2) veyron (2) vitorlázás (1) wewantapplehungary (1) wifi (1) wire (1) wtc (1) york (1) youtube (1) zidane (1)

Kékszalag 2009

2009.07.08. 17:23 :: ct

Nos, a cím alapvetően fake, mert csak versenyen kívül (határidő után akartuk felméretni a hajót az MVSZ-szel), és ahogy mi hívtuk, a belső íven teljesítettük a távot a 41. Kékszalagon. Bővebb infó a hivatalos versenyről a kekszalag.hu-n.

A hajó: egy 26 lábas ismeretlen német gyártmányú túrahajó. Vitorlázat alapvetően teljes: grósz, génua, fok, viharfok, szimetrikus spinakker. Vészhelyzet és szélcsend esetén egy 4 LE-s külmotor (halottnak a csók).

A legénység: K.Sz, K.T, B.A.

A Kékszalag rajt péntek reggel 9-kor volt. Csütörtök du. lementünk, hogy kicsit gyakoroljunk, kipróbáljuk a spinakkerezést. Tekintettel a masszív szélcsendre ez nem sikerült, viszont sikerült a motort elrontani, aminek kalandos javítása miatt csak péntek hajnali 1-kor feküdtünk le. (Vesztes taktika pihenés nélkül belecsapni a másnapi menetbe.)

Szóval ébredés péntek reggel fél 7-kor, Alsóörsi kikötőből háromnegyed 8-kor kivitorlázunk, de a rajt közelébe odaérni már nincs esélyünk. Ezért Csopaknál délnek fordulunk, és a 612 hivatalosan rajtoló hajó előtt áthúzunk a déli partra. A szél a Tihanyi-szorosból jön, a mezőny hátszélen, mi félszélen. Valamikor 10 óra körül halzolunk egyet, megcélozzuk mi is Kenesét. A mezőny fellazulása után mi is spinakkert húzunk és elmegyünk egészen Almádi vonaláig, de a bóját kihagyjuk. A több száz versenyző hajót bezavarni felesleges. Fordulás, kreuz a siófoki kikötő elé, aztán egy takkon egészen a régi tihanyi kikötőig. Nagyon kellemes a szél, szépen haladunk a mezőny első felével, nem zavarunk senkit.

A tihanyi templom alatt elindul a sűrű takkváltás a cső felé, az egyiknél sikerül bedobnom a csörlőkart a vízbe. Nem jó. Nincs tartalék. A cső nagyon élvezetes. Rengeteg hajó, percenkénti fordulók. Minden versenyzőnek elsőbbséget adunk. 13 óra körül megyünk át a nyugati medencébe, lehúzunk Földvárhoz, majd Zánka felé megyünk. Ezidőtájt három zivatar söpör végig a mezőny mögöttünk lévő tagjain Tihanynál, Földvárnál és Szárszónál. Mi csak a szivárnyványokat nézzük, és a döghullámokon szenvedünk. Kis fürdés után visszafelé húzunk a déli part felé, ott mutatkozik egy kis szél.

Délután 4 körül leáll minden, majd másfél órát szobrozunk Révfülöp előtt. Már épp eldöntjük, hogy felmegyünk az északi parthoz és horgonyt dobva ott éjszakázunk, de ekkor fél 7 körül megjön az az északi szél, ami aztán egyre jobban erősödve egészen hajnal 4-ig kitart. Elsőfokú viharjelzés, félszélen megyünk Keszthely felé. Jönnek szembe a top hajók, mi megyünk a mezőny középső részével.

Este 10 körül besötétedik végleg, Györöknél szlalomozunk a velünk egy irányban, valamint az egyre nagyobb számban már visszafelé haladó hajók között. Fáradunk. A szél erősödik, de még mindig a génuával megyünk. Éjfélkor kezd "tarthatatlanná" válni a helyzet, a hold és az ezüsthíd is eltünőben, picit vakrepülés feeling van. Közös döntés nyomán fordulunk, itt sem megyünk bójáig. Negyed óra múlva lekapjuk a génuát, mert a pöffök néha rendesen lefektetik a hajót. Innentől fogva váltott alvásokkal haladunk visszafelé. A mezőny elhúz mellettünk.

Hajnal 4, pirkad, a szél kvázi leáll. Végkimerültség, horgonyt dobunk Révfülöp és Zánka között, hogy pihenjünk. 6-kor újraindulunk, de csak vergődünk. Dél van, mire átmegyünk a csövön. Immáron motorral. A keleti medencében viszont újra van szél, másfél óra alatt visszaérünk Alsóörsre.

30 óra. Jövőre ugyanitt.

A videó Siófok előtt készült péntek fél 11 körül.

 

 

Szólj hozzá!

Man on Wire

2008.08.23. 12:23 :: ct

10 éve jártam az akkor még álló new yorki-i World Trade Center déli tornyának tetején lévő kilátóban. Hihetetlen és lenyűgöző magasság.

A közelmúltban hallottam először arról, hogy még a tornyok építése finisében egy fiatal francia artista - mindenféle trükközések után - egy szép hajnalon egy kifeszített drótkötélen oda-vissza sétált a több mint 400 méteres magasságban.

Alább erről egy kis feature film.

Tightrope

Illetve készült egy teljes dokumentumfilm is, amit a közelmúltban mutattak be:

http://www.apple.com/trailers/magnolia/manonwire/

 

And that's me then and now :

1998. április - WTC South Tower - observation deck
2008. március - Battery Park - WTC Globe - a két torony előtti téren állt egy szökőkútban ez a szobor

 

Szólj hozzá!

Címkék: wtc man on new york wire

http://wewantapplehungary.com/

2008.03.18. 01:16 :: ct

támogatólag linkelek. jelenleg new yorkban vagyok. 3 napja voltam az apple store-ban a fifth avenue-n. mindenkit meg tudok érteni.

long live angelday.

http://wewantapplehungary.com/

Szólj hozzá!

Címkék: wewantapplehungary

touchpad.app

2008.02.22. 20:53 :: ct

felkonfiguráltam én is. egyszerűen zseniális.

Szólj hozzá!

Címkék: touchpad